11/01/2024

Tânăr din Vicovu de Sus, condamnat definitiv pentru un accident mortal în care a murit tatăl a 12 copii

Scris de Saptamanalul de Radauti


Un tânăr în vârstă de 27 de ani, din Vicovu de Sus, a fost condamnat definitiv la pedeapsa rezultantă de 2 ani și o lună de închisoare pentru ucidere din culpă și conducere sub influența alcoolului după un groaznic accident rutier care a avut loc în noiembrie 2022, la Vicovu de Sus.

În acel accident a murit un alt șofer, tatăl a 12 copii, drama din comunitate fiind majoră.

Accidentul soldat cu decesul lui Anghel Onofreiciuc, în vârstă de 50 de ani, din Vicovu de Sus, s-a produs în ziua de 2 noiembrie 2022, în jurul orei 16.00.

În acea zi, Anghel Onofreiciuc mergea cu autoutilitara VW Transporter spre școală, pentru a aduce copiii acasă de la cursuri.

Bărbatul a efectuat viraj la stânga, pentru a întoarce mașina, peste marcajul continuu. Din spate a venit un autoturism Audi A8, care a intrat violent în microbuz, chiar pe partea conducătorului auto. Autoutilitara a fost răsturnată și aruncată în afara carosabilului. Bărbatul în vârstă de 50 de ani nu a avut cum supraviețui impactului deosebit de violent.

Cei doi tineri din Audi au fost găsiți conștienți și cooperanți, însă aveau și ei leziuni serioase.

Ancheta a stabilit clar o culpă comună, factorul favorizant fiind legat de manevra neregulamentară a șoferului care a murit în timp ce factorul determinant a fost viteza excesivă a inculpatului.

Șoferul de pe Audi, Constantin Schipor, avea o alcoolemie de circa 1 la mie în sânge, au indicat probele biologice.

Imaginile video care au surprins accidentul au indicat clar că șoferul băut circula cu viteză foarte mare în localitate.

Judecătoria Rădăuți l-a condamnat pe Constantin Schipor la 1 an și 9 luni de închisoare pentru ucidere din culpă și la 1 an de închisoare pentru conducere sub influența alcoolului. Prin urmare, Judecătoria Rădăuți a aplicat inculpatului pedeapsa cea mai mare, de 1 an şi 9 luni închisoare, la care a adăugat un spor de o treime din cealaltă pedeapsă, respectiv 4 luni închisoare, rezultând pedeapsa de 2 ani şi o lună închisoare.

Luni, 8 ianuarie 2024, în ziua în care sentința a rămas definitivă, tânărul din Vicovu de Sus a fost ridicat de la domiciliu și dus sub escortă în Penitenciarul Botoșani.

 

Saptamanalul de Radauti