19/05/2021

Tânăr din Sucevița, condamnat pentru spargeri date prin acoperiș, la magazine din Italia

Scris de Florin Paiu


Polițiștii de la Secția Rurală Marginea au pus în executare, marți, un mandat de executare a unei pedepse de către un bărbat din Sucevița, condamnat pentru furturi în Italia.

Cristian Bogdan, în vârstă de 35 de ani, are de executat o pedeapsă de 5 ani, 4 luni și 20 de zile după ce a fost găsit vinovat pentru două furturi comise în Italia. Este vorba de furturi cu prejudicii mari și cu un mod de acțiune ingenios, inspirat parcă din filmele de acțiune.


În noaptea de 13 spre 14 aprilie 2017, împreună cu alte persoane, bărbatul din Sucevița ar fi urcat pe acoperișul unui magazin în care a coborât prin luminatoare. Din magazinul situat în apropiere de Florența, hoții au plecat cu produse electrocasnice în valoare totală de aproximativ 33.960 de euro. Câteva săptămâni mai târziu, pe 30 mai 2017, o spargere cu mod de operare aproape identic a fost comisă la un magazin din Rovigo. Hoții au urcat pe acoperiș, noaptea, și au forțat niște luminătoare prin care au coborât cu ajutorul furtunurilor de la hidranți, folosite ca frânghii. Din magazin au plecat cu bunuri electrocasnice în valoare totală de circa 80.000 de euro.


Pe numele lui Cristian Bogdan a fost emis mandat de executare a pedepsei de către Curtea de Apel Suceava, iar marți după-amiază a fost prins la Sucevița și dus să-și ispășească pedeapsa la care a fost condamnat, în Penitenciarul Botoșani.

Florin Paiu