15/01/2021

Superman de la Rădăuți s-a dus la Arbore și s-a bătut, deși trebuia să fie izolat la domiciliu

Scris de Florin Paiu


Un tânăr în vârstă de 23 de ani, cu domiciliul în municipiul Rădăuți, este cercetat de polițiști pentru lovire și s-a ales cu o amendă de 5000 de lei, după ce a fost implicat într-o agresiune la Arbore, în timp ce trebuia să se afle în izolare la domiciliu, la Rădăuți, după ce se întorsese recent din străinătate.

Duminică, 10 ianuarie, în jur de ora 14.00, Poliția orașului Solca a primit o sesizare la 112 prin care un tânăr în vârstă de 22 de ani, din Arbore, a sesizat că a fost lovit în casă de un tânăr întors de câteva zile din străinătate.

Victima a relatat că, în timp ce se afla la domiciliu, numitul Superman D. a sărit poarta locuinței, a intrat în casă și a început să-l lovească. Cei doi s-au lovit reciproc, ambii suferind leziuni.

Dacă problema lor personală interesează mai puțin, fiind legată de o femeie, după verificarea bazei de date a rezultat că Superman (n.r. nu este o poreclă, acesta este prenumele din buletin), care figurează cu domiciliul în Rădăuți, avea dispusă măsura carantinării la domiciliu, din data de 8 ianuarie, când a intrat în țară.

Pentru că nu a respectat legea carantinei și izolării, Superman a fost amendat cu 5000 de lei, conform art. 65, lit. i) din Legea 55/2020 , privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei. Polițiștii au deschis și un dosar penal pentru infracțiunea de loviri sau alte violențe și vor aștepta termenul de 90 de zile, în care partea vătămată se poate adresa cu plângere penală.

Florin Paiu