17/08/2023

Suceveanul suspectat de uciderea unei fetițe de 12 ani va fi extrădat din Olanda

Scris de Saptamanalul de Radauti


Bărbatul originar din Suceava care este principalul suspect în cazul uciderii unei fetițe de 12 ani (al cărei cadavru în stare de putrefacție a fost găsit în lada unei canapele dintr-un apartament din București), va fi extrădat în România din Olanda, țara în care a fost identificat și prins. 

Autoritățile române vor putea astfel să continue direct ancheta față de el. 

De altfel, polițiștii de la Omoruri au solicitat deja mandat de arestare în lipsă pe numele acestuia pentru omor, semn că au probatoriu.  


“Tribunalul Amsterdam, în baza unui mandat european de arestare, a dispus, astăzi, predarea inculpatului Şerbiuc Ilie Marcel, acuzat de uciderea unei minore de 12 ani, autorităţilor competente din România. Decizia instanţei din Olanda este definitivă. Acum urmează procedura de predare a inculpatului, procedură gestionată de Poliţia Română. Autorităţile române estimează că inculpatul va fi adus în ţară până la finalul lunii august”, a anunţat Ministerul Justiţiei.

Anamaria Constantin, fetița în vârstă de 12 ani, a dispărut în acest an, în perioada Paștelui, împreună cu mama ei, care avea o relație de concubinaj cu Marcel Ilie Șerbiuc. Fata era în custodia tatălui biologic, dar mama sa avea dreptul să o vadă periodic. Mama și-a luat fetița și ar fi dus-o într-un apartament închiriat de concubin, respectiv locul în care a fost descoperit trupul. La un moment dat, mama și fiica nu au mai fost de găsit, fiind date dispărute imediat după Paște.

Timpul a trecut, fără ca Poliția să le găsească pe cele două. Totul a ieșit la iveală la începutul lunii iunie a acestui an, când proprietarul unui apartament oferit spre închiriere în ultima perioadă a dat peste un cadavru în putrefacție, în lada unui pat.

În scurt timp, în cadrul anchetei, polițiștii de la ”Omoruri” au făcut legături cu cele două dispariții. 

Expertiza genetică a confirmat că este vorba de trupul fetei de 12 ani, dată dispărută de mai multă vreme. Identitatea i-a fost stabilită prin compararea cu ADN-ul tatălui biologic. Fata ar fi fost ucisă în perioada sărbătorilor de Paște, probabil prin ștrangulare.

Marcel Ilie Șerbiuc a fost văzut părăsind în grabă acel apartament. Cum mama fetei a dispărut și ea și nu a anunțat nimic, evident că a fost și ea suspectă. Între timp femeia, mama fetei, a fost identificată și audiată. Femeia a declarat că ultima oară bărbatul a rămas singur cu fetiţa, spunând că o duce acasă la tatăl ei biologice, conform înțelegerii.

Marcel Ilie Șerbiuc are antecedente violente clare, fiind condamnat cu suspendare pentru că și-a agresat o fostă iubită, mult mai tânără decât el. 


Saptamanalul de Radauti