14/11/2023

Substanțe toxice pentru rozătoare și fungicide, confiscate în PTF Vicovu de Sus

Scris de Saptamanalul de Radauti


Substanțe din Ucraina apreciate de unii consumatori din Suceava, dar că au un regim special și care ar trebui să fie folosite numai într-un circuit autorizat și verificat, au fost confiscate de polițiștii de frontieră din Punctul de Trecere a Frontierei Vicovu de Sus.

Luni, în jurul orei 13.30, s-a prezentat în PTF Vicovu de Sus, pentru efectuarea formalităților de control pentru a intra în România, un sucevean în vârstă de 37 de ani, care conducea un autoturism Opel înmatriculat în Ucraina.

În baza analizei de risc, echipa comună de control formată din polițiștii de frontieră și lucrătorii vamali a efectuat un control amănunțit asupra autoturismului, persoanei și bagajelor.

În urma controlului au fost descoperite în portbagaj 13 plicuri, în total 2.600 grame de substanțe toxice utilizate împotriva rozătoarelor.

Este a doua confiscare de substanțe toxice pentru rozătoare din ultimele zile.

Câteva ore mai târziu, în același punct de trecere, în mașina unui cetățean ucrainean, în vârstă de 60 de ani, au fost descoperiți, printre bagajele personale ale șoferului, 4 saci a câte 10 kg fiecare cu substanțe toxice, fungicide.

Și aceste substanțe au regim special și nu pot fi comercializate decât după reguli stricte.  

În ambele cazuri, poliţiştii de frontieră suceveni efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tentativă la contrabandă calificată și transportul și tranzitul de substanțe și preparate periculoase.

Saptamanalul de Radauti