08/07/2021

Spitalul Municipal Rădăuți obține finanțare de aproape 9 milioane de euro pentru achiziția de echipamente medicale

Scris de Saptamanalul de Radauti


Primăria Municipiului Rădăuți a anunțat, joi, 8 iulie, că Spitalul Municipal Rădăuți va achiziționa circa 1500 de echipamente medicale în valoare de aproape 9 milioane de euro fonduri europene. Acest lucru fiind posibil: „Ca urmare a strădaniilor depuse de echipa coordonată de către consilierul local Florin Preda și Florentina Șcheul pentru proiectul privind consolidarea capacității Spitalului Municipal <Sfinții Doctori Cosma și Damian> Rădăuți, în identificarea și tratarea infecției cu virusul SARS-COV-2 prin achiziția de echipamente”, a transmis municipalitatea rădăuțeană.

Sursa citată precizează că Ministerul Fondurilor Europene prin Programul Operațional Infrastructură Mare a anunțat finalizarea ultimei etape de evaluare și promovarea proiectului în faza de contractare. „Managerul unității spitalicești, Romeo Negruț, a finalizat deja procedura de licitație pentru cele aproape 1500 de echipamente dintre care demn de semnalat sunt un Computer Tomograf și un aparat de radiologie și fluoroscopie digital de ultimă generație, a căror valoare este de aproximativ 1.000.000 euro”, se arată în comunicat.

Totodată se menționează că în perioada imediat următoare va avea loc semnarea contractului de finanțare și, datorită managementului eficient al spitalului prin finalizarea procedurii de licitație, echipamentele vor intra în funcțiune până la finalul acestui an.

„Acest proiect nu este singular, prin grija edilului Bogdan Loghin au fost deblocate, dar și aprobate și alte proiecte printre care se numără și proiectul de achiziție echipamente IT pentru Școala Gimnazială <Dimitrie Cantemir>(aproape 150.000 euro) , precum și un proiect extrem de important pentru comunitatea rădăuțeană, prin care se finanțează modernizarea esplanadei, se construiesc a două blocuri sociale și o creșă (peste 3.200.000 euro). În concluzie, activitatea primarului tuturor rădăuțenilor, din primele 8 luni de mandat, a adus o suma de 12,5 milioane de euro din fonduri europene”, a transmis Primăria Rădăuți.

Saptamanalul de Radauti