29/10/2020

Șoseaua de centură a Rădăuțiului, finalizată în proporție de peste 90%

Scris de Florin Cotos


Lucrările la șoseaua de centură a municipiului Rădăuți se desfășoară într-un ritm foarte bun, fiind finalizate în proporție de peste 90%.

În urma prezenței pe șantier, miercuri, 28 octombrie, preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunţat că pe noua şosea de centură a municipiului Rădăuţi ar urma să se circule începând cu luna decembrie 2020. Singurul impediment ar putea fi legat de vreme, însă dacă condițiile vor fi cât de cât prielnice s-ar putea îndeplini acest obiectiv.

În momentul de față se lucrează la cele șapte sensuri giratorii, care asigură ieșiri spre Dornești, Marginea, Volovăț sau Horodnic de Sus.

„Este important că acum se lucrează la sensurile giratorii. Sunt șapte sensuri giratorii. Înțeleg să se lucrează și sunt în fază foarte avansată în momentul acesta. De asemenea, sunt peste 14 kilometri pe care s-a turnat covor asfaltic. Eu cred că având foarte multe utilaje concentrate aici, așa cum se poate observa, această centură se poate finaliza până la sfârșitul acestui an, o centură foarte necesară pentru municipiul Rădăuți”, a declarat Gheorghe Flutur.

Pe această temă, Flutur a avut o discuție și cu primarul Bogdan Loghin, care și-a luat angajamentul de a se ocupa de semnalizările de trafic ale tuturor străzilor din municipiul Rădăuți care se intersectează cu centura ocolitoare.

Rădăuţenii aşteaptă finalizarea acestei centuri pentru scoaterea de urgenţă a traficului greu din acest municipiu, în special din zona centrală.

Gheorghe Flutur a amintit faptul că bazele acestui proiect al centurii au fost puse încă din anii 2011-2012 când a fost licitată această investiţie, după care a existat o pauză, între 2012 și 2018, când lucrările nu au fost finanțate.

Investiția este realizată de Compania de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

Șoseaua de centură a municipiului Rădăuţi are o lungime de 16,7 kilometri, valoarea investiției fiind de peste 21 de milioane de euro.

Florin Cotos