16/06/2023

Serviciul Permise Suceava are 17 examinatori și face programări în parametri normali

Scris de Saptamanalul de Radauti


După mai bine de 2 ani de zile de blocaj și întârzieri extrem de mari la programarea candidaților pentru permis la proba practică, Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor Suceava a ajuns la un ritm de lucru în parametri normali.

Conform unei informări a Prefecturii Suceava, la nivelul serviciului își desfășoară activitatea un număr de 17 examinatori (1 șef serviciu, 3 ofițeri de poliție și 13 agenți de poliție) dintre care 8 examinatori principali și 9 examinatori secundari (ce provin din cadrul compartimentului înmatriculări) ce sunt atestați pentru categoriile A, B, C, CE, D și Tr.

La acest moment, este posibilă programarea de la o zi la următoarea atât pentru preschimbarea permiselor de conducere, cât și pentru înmatricularea/ transcrierea/autorizarea provizorie și radierea vehiculelor auto.

Activitatea de examinare practică a candidaților în vederea dobândirii permisului de conducere se desfășoară în parametri care se înscriu pe media națională, programarea candidaților la categoria B fiind disponibilă la un interval de 2-5 săptămâni de la promovarea probei teoretice.

La propunerea Prefectului de Suceava, Alexandru Moldovan, a fost 

prelungită împuternicirea, pe o perioadă de șase luni, începând cu data de 13.06.2023, a inspectorului de poliție Cosmin Butnariu, la comanda Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor Suceava.

Saptamanalul de Radauti