20/01/2023

Șefa Secției de Oncologie de la Spitalul Județean, pusă sub acuzare pentru 64 de luări de mită – bani și produse de la pacienți

Scris de Saptamanalul de Radauti


Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava au anunțat că au formulat propunere de arestare preventivă pe o perioadă de 30 de zile pe numele medicului oncolog căruia i s-a organizat, în data de 19 ianuarie, un flagrant de luare de mită.
Șefa secției de Oncologie a Spitalului Județean Suceava, doctorul Anca Ababneh Dumitrovici, este pusă oficial sub acuzare pentru infracțiunea de luare de mită în formă continuată – 64 de acte materiale.
Așadar, a fost vorba de o anchetă complexă, derulată luni de zile și care a constat în plasarea de mijloace de înregistrare în biroul medicului și adunarea de probatoriu în ceea ce anchetatorii numesc luare de mită.
Vineri după-amiază, medicul oncolog a fost scos din arest și prezentat în fața unui magistrat de la Tribunalul Suceava, cu propunere de arestare pentru 30 de zile, pentru comiterea infracțiunii de luare de mită în formă continuată.
Tribunalul a admis propunerea și a emis mandat de arestare pentru 30 de zile.
Medicul poate contesta decizia la Curtea de Apel Suceava dar până la judecarea contestației rămâne după gratii.

Acțiunea flagrantă din data de 19 ianuarie a fost doar punctul culminant al acțiunilor ofițerilor de la Anticorupție.

Saptamanalul de Radauti