20/11/2020

Scandal monstru și amenințări, asupra unor funcționari de la Primăria Horodnic de Sus

Scris de Florin Paiu


Un bărbat din comuna Horodnic de Sus provocat un scandal monstru la sediul primăriei din localitate după ce a cerut ajutor social pentru fiica sa, însărcinată.

Incidentul s-a petrecut luni, 16 noiembrie, și s-a lăsat cu dosare penale și ordonanță de reținere în arest pentru scandalagiu.

Doru Ștefan Litră a mers luni dimineață împreună cu soția la primărie și a contactat-o pe asistenta socială a instituției, solicitându-i acesteia să întocmească actele pentru ca fiica lor, care este însărcinată, să primească ajutor social. Romii au solicitat acest statut pentru ca fata să nu plătească spitalizarea când va naște.

Refuzat de asistentul social, Doru Ștefan Litră a început să provoace scandal, înjurând și amenințând-o cu acte de violență și cu moartea pe respectiva angajată. De asemenea, individul a continuat să îi adreseze amenințări persoanei vătămate, spunând că pleacă la Rădăuți și dacă nu este gata dosarul până se întoarce, o va strânge de gât.

Fiind în imediata vecinătate a biroului funcționarei și auzind amenințările cu acte de violență, doi bărbați au intervenit pe rând, încercând să aplaneze conflictul. Cei doi au încercat apoi să îl evacueze pe scandalagiu din interiorul primăriei, din cauză că provoca scandal și tulbura ordinea și liniștea publică. El a continuat însă să-i amenințe pe toți cei aflați pe holul primăriei și să-i înjure, fiind solicitată intervenția polițiștilor.

Polițiștii care au intervenit la fața locului l-au ridicat pe bărbat și i-au făcut dosar penal săvârșirea infracțiunilor de „tulburarea ordinii și liniștii publice” și amenințare”.

Florin Paiu