11/06/2021

Primăriile Rădăuți și Volovăț, sancționate de Garda de Mediu pentru deșeuri abandonate în vecinătatea șoselei de centură

Scris de Unknown


Garda de Mediu Suceava a aplicat un avertisment Primăriei municipiului Rădăuți și o amendă de 15.000 de lei Primăriei Volovăț, după ce a demarat un control în teren în urma apariției în mediul online a unui material video privind gunoaie abandonate în vecinătatea șoselei de centură a municipiului Rădăuți.

La fața locului s-au găsit deșeuri din construcții, gunoaie menajere și reciclabile, precum și resturi vegetale, atât pe malul drept al râului Sucevița, cât și în zona „Lunca”, pe malul stâng al râului Sucevița. Imaginile de la fața locului arată că este vorba de cantități mari de deșeuri, cele mai deranjante fiind cele din construcții. Primăriile au responsabilitatea de a verifica și salubriza localitatea, inclusiv de a-i sancționa pe cei care abandonează deșeuri.  

Comisarii de mediu, alături de colegi de la Sistemul de Gospodărire a Apelor au făcut constatare la fața locului, au dispus sancțiuni și au trasat măsuri de remediere.

În consecință, în sarcina Autorităților administrației publice locale în cauză (municipiul Rădăuți, comuna Volovăț) s-au aplicat sancțiuni contravenționale în baza legislației specifice privind regimul deșeurilor – avertisment, respectiv amendă în cuantum de 15.000 lei, totodată fiind impuse măsuri de salubrizare a amplasamentelor afectate de abandonări și depozitări neconforme de deșeuri de orice fel”, a transmis Garda de Mediu Suceava.

Unknown