11/06/2021

Primăria Horodnic de Sus finalizează construcția unei noi grădinițe și începe lucrările la o sală de sport școlară

Scris de Unknown


Primăria Horodnic de Sus va finaliza construcția unei noi grădinițe pentru copiii din această comună și va începe în scurt timp lucrările la o sală de sport școlară. Primarul liberal din Horodnic de Sus, Valentin Luță a declarat că în comună sunt modernizate și reabilitate unitățile de învățământ, iar noua grădiniță ar putea fi recepționată în această lună. Valentin Luță a spus că lucrările pentru construcția grădiniței noi au fost finanțate din fonduri europene, prin Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale. Luță a arătat că proiectul este de 500.000 de euro, la care primăria a asigurat o cofinanțare de circa 120.000 de euro.

Asta deoarece inițial proiectul a fost făcut pe standarde de cost și grădinița fiind destul de mare a trebuit să cofinanțăm noi pentru a închide proiectul. Proiectul include dotări, cabinet medical și spațiile verzi de afară, plus un spațiu de joacă care va fi amenajat. Toate acestea deja sunt contractate și sunt făcute achizițiile”, a arăta primarul din Horodnic de Sus. El a mai adăugat că fosta sală de sport, o clădire care nu mai poate fi recondiționată, aflată în apropierea grădiniței, va fi demolată.

Valentin Luță a precizat că intenționează să depună anul acesta un proiect pe Fondul de Mediu pentru reabilitarea școlii vechi din comună. Pe de altă parte, el a spus că investițiile pentru îmbunătățirea infrastructurii școlare din comună vor continua, urmând să înceapă lucrările la o nouă sală de sport finanțată prin Compania Națională de Investiții.

Valentin Luță a precizat că este vorba despre o sală de sport școlară. „Am preferat acest tip de școală din două motive. Primul este acela că la Școala Nr. 2 nu avem teren să facem o sală mai mare. Al doilea motiv este acela că o astfel de sală de sport este foarte utilă pentru desfășurarea orelor de educație fizică. În general într-o grupă de clasă sunt între 15 și 25 de elevi. Nu știu ce faci cu 25 de elevi când mergi într-o sală de 112 locuri. Doar să o încălzești înseamnă costuri foarte mari. Este o sală de sport foarte potrivită pentru ca profesorul să-și facă orele de educație fizică”, a explicat Valentin Luță. El a spus că valoarea investiției în sala de sport școlară se ridică la suma de 1,7 milioane de lei, fără TVA.

Unknown