22/07/2021

Polițiștii rădăuțeni au reținut în arest trei frați, după o bătaie cu public, la Măneuți

Scris de Florin Paiu


Polițiștii de la Rădăuți au luat măsuri care au constat în trei ordonanțe de reținere pentru 24 de ore în arest, în cazul unor violențe petrecute pe stradă, în loc public, în satul Măneuți, comuna Frătăuții Vechi.

Poliția municipiului Rădăuți a extins cercetările pentru mai multe fapte, în condițiile în care s-a constatat o evidentă încălcare a tulburării ordinii și liniștii publice. Chiar dacă cei implicați nu au depus plângere, poliția și procurorii s-au autosesizat cu privire la infracțiunea de tulburare a ordinii și liniștii publice. Asta în condițiile în care la scandal au participat în jur de zece persoane, iar altele au asistat fără să-și dorească asta la violențe, fiindu-le creat un sentiment de teamă și de nesiguranță.

Bătaia cu public s-au produs pe 16 iulie, în jur de ora 22.00.
Conflictul a început la un magazin din sat, între frații din două familii.
Frații Samuel, Iosif și Beniamin Cernovschi au fost puși sub acuzare pentru infracțiunile de „loviri sau alte violențe”, ”amenințare” și ”tulburarea ordinii și liniștii publice”.
Inițial, frații Cernovschi și tatăl lor ar fi fost înjurați, după care au reacționat asupra a doi localnici, și ei frați, pe care i-au urmărit și lovit, prin sat. Lovituri s-au dat din ambele părți, însă cei trei frați sunt acuzați că au amplificat mult scandalul și au lovit inclusiv cu obiecte contondente, provocându-le leziuni celor două victime ale lor.

”Prin ordonanța organului de cercetare al poliției judiciare, confirmată de procuror, s-a dispus continuarea urmăririi penale față de cei trei agresori sub aspectul comiterii a două infracțiuni de lovirea sau alte violențe, amenințare și tulburarea ordinii și liniștii publice. De asemenea, având în vedere modul și împrejurările de comitere a faptei (loc public, oră târzie, vecini alertați și indignați de zgomotul produs, număr mare de persoane implicate în altercație, mijloace folosite pentru agresiuni) precum și consecințele produse (leziuni traumatice asupra unor persoane, tulburarea ordinii și liniștii publice), față de cei trei suspecți s-a dispus măsura preventivă a reținerii pentru o perioadă de 24 de ore”, se arată într-un comunicat al Inspectoratului de Poliție Județean Suceava.
Cei trei frați au fost conduși sub escortă în arestul poliției județene.
Dacă cei doi frați bătuți nu vor depune plângeri penale, cercetările vor fi continuate pentru infracțiunea de tulburare a ordinii și liniștii publice.
Cercetările continuă sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți.

Florin Paiu