30/08/2023

Polițiștii au recuperat sume importante de bani uitate în toaleta unei benzinării și pe marginea unei fântâni arteziene

Scris de Saptamanalul de Radauti


Polițiștii din cadrul Biroului de Investigații Criminale Suceava au reușit să recupereze un prejudiciu de aproximativ 56.000 de lei provenit din două fapte de furt, fapte produse pe fondul neglijenței părților vătămate. 

Pe 29 august, la ora 15.00, Poliția Municipiului Suceava a fost sesizată direct de către o tânără din municipiul Suceava care a relatat că, în jurul 14:00, în timp ce se afla în parcarea Iulius Mall Suceava, persoane necunoscute i-au sustras rucsacul în care avea documente și suma de aproape 6000 lei.

Tânăra venise la ”Evidența Populației” pentru a-și schimba buletinul iar la ieșire s-a așezat pe marginea din beton de la fântâna arteziană din fața complexului. Plecată în grabă spre o mașină cu care a plecat, tânăra a lăsat borseta pe marginea din beton a fântânii. 

După mai puțin de 30 de minute tânăra a revenit la fântâna arteziană, dar nu a mai găsit rucsacul.

Polițiștii au deschis dosar penal pentru furt și ajutați de imagini video au stabilit că rucsacul a fost luat de un bărbat de 57 de ani, din municipiul Suceava. Identificat și audiat, acesta a recunoscut că a luat rucsacul și a predat suma de 5.850 de lei.  

Rucsacul, împreună cu suma de bani și documentele din interior, au fost returnate de polițiști tinerei care le-a cerut ajutorul. 

În al doilea caz, pe 27 august, Poliția Municipiului Suceava a fost sesizată  de către un bărbat de 34 ani, cu privire la faptul că a lăsat o borsetă  în care avea suma de 10.090 euro în toaleta unei benzinării din Suceava, fără a o mai găsi deși a revenit relativ repede în acel loc. 

În urma activităților investigative și de cercetare penală întreprinse de către polițiștii din cadrul Biroului de Investigații Criminale – Poliția Municipiului Suceava, a fost identificată persoana bănuită de comiterea faptei, ca fiind un bărbat de 49 ani, din sat Roșcani, oraș Liteni.

Cu ocazia audierii, bărbatul a recunoscut comiterea faptei, predând borseta în care se afla suma de 10.090 euro precum și mai multe documente pe numele părții vătămate.

În ambele cazuri s-au deschis dosare penale privind infracțiunea de furt. 

Saptamanalul de Radauti