17/06/2021

O casă nelocuită din Dornești a luat foc în mod suspect în toiul nopții

Scris de Florin Paiu


Pompierii militari de la Rădăuți au fost alertați, în noaptea de miercuri spre joi, de izbucnirea unui incendiu la o casă din Dornești. Alarma de incendiu s-a dat în jurul orei 3.30.  

Pompierii de la Rădăuți, împreună cu lucrătorii Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Dornești, au intervenit la fața locului cu trei autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD.

La sosirea echipajelor, flăcările se manifestau la etajul casei, în două camere, și la o parte din acoperișul acesteia, cu pericol de propagare la întreaga construcție. Casa nu era locuită, au constatat pompierii militari.

Pompierii transmit că au ars bunurile materiale din cele două încăperi, elemente de tâmplărie și pardoseala din lemn, precum și aproximativ 20 de metri pătrați din acoperiș. S-au degradat tavanul de la parter și cel de la etaj, pe aproximativ 40 de metri pătrați, respectiv pe 50 de metri pătrați.

Sursa incendiului nu este clară, astfel că pompierii nu s-au pronunțat încă de la ce a pornit focul. Misiunea pompierilor s-a încheiat în jurul orei 6:00 dimineață, iar restul casei de locuit și bunurile aferente au fost salvate.

Florin Paiu