09/04/2021

Nistor Tatar: „Eu zic că, în momentul de faţă, la Primăria Rădăuţi nu se face nimic”

Scris de Daniel Rosu


Fostul primar al municipiului Rădăuți, Nistor Tatar, a avertizat, în emisiunea Față în Față, realizată de Marius Cocoș la Radio VIVA, că neînțelegerile dintre primar și salariații primăriei pot crea mari probleme municipiului. Nistor Tatar observă că în ultimele șase luni, primăria nu a promovat niciun proiect pentru dezvoltarea municipiului.

„E simplu să mergi la primărie şi să te complaci în situaţia care există. În momentul de faţă, la primărie se analizează ce contracte a făcut Tatar, este un audit, ce achiziţii publice, de vreo 4 luni se discută organigrama… Eu vă spun că, dacă nu există o relaţie de colaborare între primar şi salariaţii primăriei, degeaba te duci la primărie. Dacă salariaţii îţi aduc maldăre de hârtii şi te blochează, nu faci nimic.

Eu zic că, în momentul de faţă, la Primăria Rădăuţi nu se face nimic. Nu văd nicio realizare, nici un proiect, nimic nou de când am plecat eu. Sunt curios ce apare la buget, dar din câte am auzit sunt tot proiectele mele, licitaţii pe modernizări de drumuri şi altele.

Despre GAL. Din câte am aflat, documentele s-ar fi făcut total necorespunzător şi s-au întors înapoi, de două ori. Acum am înţeles că s-au întors şi a treia oară. Deci cei care s-au ocupat de GAL, şi nu degeaba, să fie foarte clar, au luat salariu pentru treaba asta, că mai sunt și niște salariaţi acolo, am plătit şi proiectele, dar documentaţia s-a întors a treia oară.

Am înţeles că şi l-a spital s-a întors înapoi documentaţia, tot făcută de un mare consultant. De aceea, spun că e cel mai bine de lucrat cu un consultant independent, unul adevărat. De exemplu, pe Axa 13, am depus în 2018 un proiect cu un consultant de la Iaşi, care este în stadiu de evaluare”, a spus Nistor Tatar.

Daniel Rosu