09/03/2024

Loghin, piatră de moară la gâtul lui Flutur

Scris de Florin Cotos


  • Tot mai mulți apropiați ai președintelui CJ Suceava sunt îngrijorați că liderul PNL Gheorghe Flutur riscă să piardă procente importante, daca-l mai ține în brațe pe iubitorul de umbreluțe în culorile curcubeului, Bogdan Andrei Loghin
  • Gheorghe Flutur continuă să-l susțină „necondiționat” pe primarul de Rădăuți, chiar dacă acesta a făcut gafe pe care președintele CJ Suceava nu le-ar fi tolerat niciunui alt liberal

 

Președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, riscă să piardă sprijinul liberalilor din zona Rădăuți, dacă va continua să-l susțină, „necondiționat”, pe primarul de Rădăuți Bogdan Loghin. Acest mesaj este transmis, din ce în ce mai clar, de tot mai mulți lideri din zona Rădăuți.

Flutur ar fi vrut să-l impună pe Loghin drept un soi de lider zonal al PNL, dar comportamentul acestuia i-a iritat pe majoritatea celor cu care a interacționat.

Lipsa de respect față de seniorii partidului, afișarea unei superiorități fără suport, lipsa performanțelor administrative ori politice, i-a determinat pe unii lideri liberali din zona Rădăuți să afirme că dacă Loghin va continua să fie susținut de Flutur, ei nu vor mai face campanie electorală pentru PNL.

De asemenea, persoane influente din Rădăuți, cunoscute cu vederi liberale, au afirmat în diverse situații că îl susțin pe Gheorghe Flutur pentru postul de președinte al CJ Suceava, dar sub nicio formă nu îl vor mai vota pe Bogdan Andrei Loghin pentru funcția de primar al Rădăuților. Critici tot mai vocale la adresa primarului sunt aduse și de consilieri locali PNL, care s-au considerat ignorați în ultimii ani, iar la o privire mai atentă observăm că peste 80% dintre persoanele care l-au susținut public pe Loghin la alegerile din 2020 nici nu vor să mai audă de acesta.

De altfel, sondaje nefăcute publice, arată că Gheorghe Flutur beneficiază de o încredere mare din partea rădăuțenilor, încredere cu mult mai mare decât o are primarul în funcție, care se află în cădere liberă. În aceste condiții, liberalii din Rădăuți se tem că gafele în cascadă ale lui Loghin mai tare vor afecta scorul partidului, iar dacă Gheorghe Flutur nu este atent, s-ar putea trezi cu o surpriză neplăcută la Rădăuți.

Izolat în partid și tot mai de nefrecventat în Rădăuți, Bogdan Andrei Loghin a devenit o piatră de moară la gâtul lui Gheorghe Flutur, dar și o piatră de moară pentru Rădăuți.

Florin Cotos