29/01/2021

Loghin acuzat că dezinformează despre situația SC Servicii Comunale

Scris de Unknown


Printr-o scrisoare deschisă semnată de directorul SC Servicii Comunale, Romeo Galan, primarul Bogdan Loghin este acuzat de „manipularea populației cu informații trunchiate”. Anterior publicării scrisorii, Bogdan Loghin anunța într-o postare video că așteaptă soluții de la SC Servicii Comunale pentru plata datoriilor la gaz metan.

Prezentăm în continuare scrisoarea deschisă semnată de directorul SC Servicii Comunale, Romeo Galan:

„SCRISOARE DESCHISĂ,

Către,

Domnul primar Loghin Bogdan Andrei, Consiliul Local Rădăuți

În contextul declarațiilor repetate la adresa SC SERVICII COMUNALE SA, ne vedem nevoiți să revenim cu clarificări către dumneavoastră deoarece, deși v-am pus la dispoziție toate documentele cerute, continuați să dezinformați cu privire la situația financiara a acestei societăți.

Astfel, vă readucem la cunoștință faptul că în acest moment societatea noastră datorează furnizorului de gaze naturale aproximativ 900.000 lei, nu milioane de euro asa cum încercați să informați într-un mod greșit populația.

Motivul principal al acestor restanțe este reprezentat de scăderea puterii de cumpărare a populației în contextul actualei crize pandemice.

Ținând cont de această situație, societatea noastră a suspendat executările silite față de persoanele fizice și UAT Rădăuți, măsură pe care o considerăm normală în aceste vremuri. Desigur, așa cum v-am informat deja, în cazul în care nu sunteți de acord cu această măsură, vă rugăm să ne transmiteți pe căi oficiale decizia dumneavoastră de a relua procedurile de executare silită a restanțierilor.

În ceea ce privește datoriile pe care UAT Rădăuți le are de achitat către SC SERVICII COMUNALE SA, vă reamintim faptul că valoarea acestora se ridică în acest moment la peste 9.000.000 lei (90 miliarde lei vechi), conform documentelor pe care le-ați primit deja.

Da, așa cum bine știți, nu discutăm doar despre ultima factura care a fost emisă pentru servicii de salubritate.

De asemenea, nu considerăm ca fiind un act de normalitate refuzul la plata unor facturi. Știți foarte bine că aceste refuzuri la plată din mandatele domnului Olărean, au dus la acumularea unor datorii imense ale UAT Rădăuți către societatea noastră, situație în care nu ne dorim să ajungem din nou.

Întrucât ne-am dat concursul pentru bunul mers al treburilor, răspunzând imediat cererilor care ne-au fost transmise de către UAT Rădăuți, considerăm că nu este normală manipularea populației cu informații trunchiate, doar pentru a distrage atenția de la problemele reale ale orașului nostru.

Așteptăm de la dumneavoastră să dați dovadă de transparența despre care vorbiți de câte ori aveți ocazia, minciuna prin omisiune nefiind compatibilă cu o administrație transparentă.

În continuare, vă asigurăm de disponibilitatea noastră de aliniere la cerințele noii administrații, în condițiile în care nu vom fi demonizați doar de dragul discuției, așa cum s-a întâmplat în ultima perioadă.

Cu stimă, Romeo Galan”

Unknown