27/06/2023

Judecătorii au respins cererea de punere în libertate a tânărului anchetat pentru două fapte de ucidere din culpă, după șicanarea fatală de la Frătăuți 

Scris de Saptamanalul de Radauti


Tânărul în vârstă de 22 de ani, din Frătăuții Noi, pus sub acuzare pentru două fapte de ucidere din culpă după accidentul cu doi morți din seara zilei de 20 iunie, de la Frătăuții Vechi, a încercat să obțină o măsură mai blândă la Tribunalul Suceava, control judiciar sau arest la domiciliu, însă contestația acestuia a fost respinsă.
Prin urmare, mandatul de arestare pentru 30 de zile a rămas definitiv. 

Conform anchetei coordonate de Parchetul de pe lângă Judecătoria Rădăuți, David Irinel Pleșca, care se afla la volanul unui autoturism marca Mercedes ML, l-ar fi șicanat în trafic pe conducătorul unui alt autoturism, Marin Dorin Petrescu, din Rădăuți. Imaginile video au arătat că cei doi s-au șicanat reciproc, între ei fiind un conflict legat de o femeie.

Din păcate, Petrescu a pierdut la un moment dat controlul asupra mașinii și a lovit un cap de pod.

Fiica bărbatului de la volan, în vârstă de 4 ani, și Petru Dorin Costea, un bărbat în vârstă de 31 de ani, pasager în aceeași mașină. au murit în urma accidentului.

Procurorii și polițiștii au întocmit un dosar penal pentru infracțiunea de ucidere din culpă (două fapte) și consideră că au un probatoriu clar privind legătura dintre șicanarea din trafic și accidentul mortal.

Saptamanalul de Radauti