19/04/2023

Judecătorii au admis eliberarea din arest a patru din șase dealeri de droguri de la Rădăuți

Scris de Saptamanalul de Radauti


Magistrații de la Curtea de Apel Suceava au admis apelurile a patru din șase inculpați în dosarul privind cea mai mare grupare de dealeri de droguri care a acționat pe zona Rădăuți. Este vorba de tinerii acuzați cu un probatoriu solid că făceau trafic intens de droguri pe zona Rădăuți.

Concret, cererile de eliberare din arest depuse de Paul-Alexandru C., zis ”Paul”, de 20 de ani, din Rădăuți și Răzvan Ionuț B., zis ”Bubi”, de 22 de ani, din Dornești, au fost respinse, iar cei doi își vor petrece următoarele 30 de zile tot după gratii.

Pe de altă parte au fost plasați în arest la domiciliu Daniel Andrei I., zis ”Titi”, de 18 ani, din Rădăuți, Raluca S., zisă ”Raluca”, de 22 de ani, din Măneuți, Beniamin Emanuel B., zis ”Manu”, de 19 ani, din Rădăuți, respectiv Nicolae Adrian D., zis ”Adi”, de 22 de ani, din Bădeuți. Măsurile sunt definitive și nu mai pot fi contestate la altă instanță.

Așadar, ultimii patru se întorc în casele lor, pe care însă nu au voie să le părăsească. 

Potrivit datelor de anchetă, cel care făcea rost de marfă, de substanțele psihoactive vândute inclusiv multor elevi din zona Rădăuți, era Paul Alexandru C., de la diferite persoane de pe raza municipiului Cluj-Napoca. Ceilalți membri ai grupării aveau rolul de a vinde acele substanțe către diverși clienți fideli, în mod individual sau, în situația în care nu mai dispuneau personal de astfel de substanțe, prin intermediul celorlalți membri, negociind în prealabil cu clienții prețul, ce includea comisionul propriu și cantitatea de substanțe.

Substanțele erau vândute cu un preț ce varia între 200 și 250 lei per gram, la care se adăuga și suma de 50 de lei pentru transport, dacă se impunea livrarea acesteia într-o localitatea mai îndepărtată de Rădăuți.

Liderul grupării, Paul Alexandru C., este elev în clasa a XII-a la Colegiul ”Andronic Motrescu” din Rădăuți.

Nici după ce au fost prinși de polițiști făcând transporturi mari de droguri, dinspre Cluj-Napoca mai ales, dealerii nu au renunțat la afacere, fapt care denotă destul de grav dimensiunea afacerilor ilegale.

Cel mai grav, printre clienți au fost identificați numeroși elevi minori. Disperați să facă rost de drogurile de care erau dependenți, unii minorii s-au apucat de furat banii părinților, de împrumutat bani de la cămătari, în timp ce în cazul unor fete s-a ajuns la prostituție.

Saptamanalul de Radauti