23/04/2021

Imaginea Rădăuților, afectată serios de scandalul de corupție în care este implicată echipa de fotbal

Scris de Florin Cotos


Imaginea administrației Loghin este serios afectată de scandalul de corupție declanșat de echipa de fotbal a municipiului. Indiferent dacă va fi găsită vinovată sau nu de corupție, conducerea echipei de fotbal trebuie să explice contribuabililor din Rădăuți de ce a ținut secret subiectul, până la declanșarea scandalului în gsp.ro

Ar fi încercat să mituiască centralul de la meciul cu Foresta

Echipa de fotbal Bucovina Rădăuți este acuzată că a încercat să mituiască centralul de la meciul cu Foresta Suceava. Un oficial al clubului ar fi lăsat în cabina arbitrului 6.000 de lei. Centralul a fotografiat banii și a sesizat după meci Comisia Centrală a Arbitrilor. CCA a informat FRF, care urmează să ia o decizie în acest caz.

Conform gsp.ro, care a prezentat public cazul la începutul săptămânii, comisiile FRF ar fi amânat până acum de cinci ori luarea unei decizii. Sursa citată spune că sesizarea centralului Sorin Vădana a fost amânată de la discuții în ședințele comisiilor FRF din 24 și 31 martie, 5, 12 și 19 aprilie. Următorul termen este pe 26 aprilie când, dacă este găsită vinovată, Bucovina Rădăuți poate fi exclusă din campionat pentru încercarea de „aranjare” a unui meci.

Meciul incriminat dintre Bucovina Rădăuți și Foresta Suceava s-a terminat la egalitate, 1 – 1, iar la această dată ambele echipe ocupă locuri în clasament care să le permită să participe la barajul de promovare în liga a II-a.

În articolul publicat de gsp.ro se sugerează că Bucovina Rădăuți ar fi vrut să-și asigure un loc la baraj pentru a ajuta Oțelul Galați să promoveze în liga a II-a. De altfel Bucovina Rădăuți și Oțelul Galați s-au întâlnit într-un meci amical, organizat în perioada de pregătire.

Atât Bucovina Rădăuți, cât și Oțelul Galați au negat orice implicare în acest caz, acuzând diverse „manevre” ale celor direct interesați.

O palmă pe obrazul comunității care le plătește salariile

Scandalul de corupție în care este implicată echipa de fotbal și modul în care a fost gestionat acest subiect demonstrează disprețul unor oficiali ai echipei față de rădăuțenii care le plătesc salariile. Nu știm dacă sunt sau nu vinovați de corupție, este treaba comisiilor FRF și ale organelor de urmărire penală să stabilească acest lucru, noi le acordăm prezumția de nevinovăție, dar pentru modul în care au comunicat pe acest subiect trebuie să răspundă în fața comunității. Faptul că au fost nu mai puțin de cinci termene în care comisiile FRF trebuiau să discute subiectul, iar oficialii echipei de fotbal au preferat să ascundă mizeria sub preș, în loc să vină de la primele acuzații în fața publicului din Rădăuți și să prezinte cazul, ridică mari semne de întrebare cu privire la buna credință a celor care conduc fotbalul din municipiu. De asemenea, nu știm dacă primarul Loghin știa despre acest scandal înainte de publicarea articolului din gsp.ro, dar știm sigur că în acest mandat echipa de fotbal a primit toți banii pe care i-a cerut de la Primărie.

Oricum primarul Bogdan Loghin trebuie să le spună rădăuțenilor cum sunt cheltuiți banii publici, iar dacă observă derapaje, este obligat să intervină.

Florin Cotos