29/10/2023

Hoțul unei mașini, prins de polițiști cu focuri de armă trase în pneuri

Scris de Saptamanalul de Radauti


Fugarul era băut, nu are permis de conducere și furase masina de la un bărbat pentru care lucrase

Un bărbat băut, fără permis de conducere și care furase o mașină a putut fi prins de polițiști abia după o urmărire de mai mulți kilometri în care agenții au fost nevoiți să tragă mai multe gloanțe în aer, dar și în mașina fugarului. Alarma s-a dat duminică dimineață, în jurul orei 8.00, când un bărbat din comuna Berchișești a sunat la 112 și a reclamat că mașina care era parcată în curte, o autoutilitară marca VW, a dispărut.
Din primele date s-a stabilit că mașina era în curte, descuiată și cu cheile în contact, iar principalul suspect era un localnic de 20 ani, care mai muncea cu ziua în curtea proprietarului mașinii. În baza acestor date, s-au format filtre, iar autoturismul suspect a fost reperat în jurul orei 10.40, pe drumul național 17A, la Sucevița. Echipajul care l-a observat a încercat fără succes să-l tragă pe șofer pe dreapta. În aceste condiții s-a trecut la urmărirea mașinii, iar la ieșirea din Sucevița s-a procedat la somarea fugarului. Cum acesta nu avea nici un gând să oprească, s-a decis folosirea armamentului din dotare. Au fost trase mai întâi câteva focuri de armă în aer, dar cum nici această modalitate nu l-a intimidat pe șofer, polițiștii au tras în mașină înspre pneurile vehiculului urmărit, reușind oprirea și imobilizarea vehiculului ca urmare a lovirii pneurilor spate și a barei spate.
Șoferul de 20 de ani a fost scos din mașină și imobilizat. A fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat o valoare de 0,60 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost dus la spitalul din Rădăuți pentru a-i fi luate probe de sânge. De asemenea, după verificarea bazei de date s-a constatat că tânărul nu avea nici permis de conducere. Acum, el este cercetat pentru comiterea infracțiunilor de furt calificat, conducerea unui autovehicul fără permis și conducerea unui autovehicul cu o îmbibație alcoolică peste limita legală.

Saptamanalul de Radauti