13/12/2021

Hoți prinși în flagrant la Rădăuți. Gruparea ar fi dat 21 de spargeri în Rădăuți și opt localități învecinate

Scris de Florin Paiu


Polițiști de la mai multe structuri, coordonați de Parchetul de pe lângă Judecătoria Rădăuți fac percheziții, luni dimineață, în cazul unei grupări de hoți care ar fi dat 21 de spargeri în ultimele două luni, în municipiul Rădăuți și opt localități limitrofe.
Acțiunea în forță a pornit de la o acțiune flagrantă.
În noaptea de duminică spre luni, în jurul orei 02:00, trei bărbați au fost prinși în flagrant în timp ce se deplasau cu un autoturism în care se aflau bunurile sustrase în aceeași noapte dintr-o locuință din municipiul Rădăuți. Hoții se deplasau spre locuința unui complice, acolo unde erau depozitate bunurile înainte de a fi vândute.
În baza mandatelor de percheziție obținute de la Judecătoria Rădăuți, la prima oră a dimineții de luni, polițiștii au descins în cele 15 locații, două în municipiul Rădăuți, patru în comuna Comănești, două în orașul Cajvana, două în comuna Șcheia, patru pe raza comunei Valea Moldovei și una pe raza județului Botoșani, în comuna Corni. Ar fi vorba așadar de un grup numeros de hoți.
Potrivit procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți se fac cercetări pentru 21 de infracțiuni de furt calificat, cu un prejudiciu estimat la 50.000 de euro. Faptele au fost comise în perioada octombrie – decembrie 2021 pe raza municipiului Rădăuți și a altor 8 localități învecinate, iar din grupare făceau parte 8 bărbați.
Obiectivul anchetatorilor este ca în ziua de luni, 13 decembrie, un număr de zece suspecți să fie aduși la Parchetul de pe lângă Judecătoria Rădăuți, pentru a fi audiați. Ulterior se va stabili gradul de participație a fiecăruia și se vor face propuneri de arestare preventivă.

Florin Paiu