11/06/2021

Elev de la Colegiul Tehnic Rădăuţi, premiat la etapa Națională a Olimpiadei de Informatică Aplicată AcadNet 2021

Scris de Unknown


Un elev de la Colegiul Tehnic Rădăuţi, Radu Andrei Eduard, a fost premiat la etapa Națională a Olimpiadei de Informatică Aplicată AcadNet 2021.

Sâmbătă, pe 22 mai 2021, s-a desfășurat Olimpiada de Informatică Aplicată AcadNet 2021 – Etapa Națională. Olimpiada se regăsește în Calendarul Olimpiadelor Naționale Școlare finanțate de către Ministerul Educației.

Elevul Radu Andrei Eduard, pregătit de prof. Georgeta Victoria Ciubotaru, este în clasa a X-a la Colegiul Tehnic Rădăuți și a obținut Premiul al III-lea la etapa națională – Secțiunea Calculatoare. Competiția s-a desfășurat online, cu supraveghere audio-video, pe principiul examenelor de la universitățile europene. Olimpiada AcadNet este organizată de CISCO Academy, Universitatea Politehnica București și Uniunea Naţională a Profesorilor de Informatică din România și se adresează elevilor din clasele IX-XII, cu preocupări în domeniul ştiinţei utilizării calculatorului, integrării în reţele de calculatoare, proiectării, configurării, depanării, dezvoltării şi utilizării de aplicaţii specifice. Concurenţii au avut de parcurs două probe, una teoretică, în limba engleză, şi o probă practică.

Etapa internațională a avut loc pe 5 iunie 2021, în format online.

Unknown