01/03/2022

EGGER asigură masa și transportul pentru refugiații ucraineni de la sala de sport din Milișăuți

Scris de Saptamanalul de Radauti


Compania EGGER este preocupată de ceea ce se întâmplă în aceste momente atât de aproape de noi, la Siret și chiar și la Rădăuți, cât și dincolo de frontieră, în Ucraina.

În contextul afluxului masiv de refugiați ucraineni, în principal cetățeni studenți din India, prin punctul de trecere a frontierei Siret, compania EGGER România și-a direcționat fondurile de sprijin către tabăra din Milișăuți unde aceștia au fost cazați începând cu ziua de 28 februarie.

”Am răspuns apelului public al primarului din Milișăuți și am decis să asigurăm mâncarea pentru mic-dejun, prânz și cină pentru 800 de persoane pentru ziua de 1 martie. Rămânem în legătură cu autoritățile din Milișăuți pentru a urmări în ce mod putem sprijini în continuare și în următoarele zile” a declarat Alina Chifan, director Vânzări EGGER România.

Ca urmare a numărului ridicat de refugiați ce au fost găzduiți la sala de sport din Milișăuți, compania EGGER a oferit sprijin financiar și pentru transportul cu autocarele a o parte dintre cetățenii indieni către București, de unde urmează să fie repatriați. Sprijinul a fost posibil prin intermediul Asociației Rădăuțiul Civic, care a luat legătura cu firmele de transport de persoane și a asigurat fluxul de transport.

Anterior, în perioada 26-27 februarie, compania EGGER a asigurat sandwich-uri și meniuri calde pentru mic-dejun, prânz și cină pentru 100 de persoane la rulota Direcției de Asistență Socială din Siret.

În această perioadă compania este permanent în contact cu asociațiile și primăriile care se implică și centralizează nevoile actuale. încurajând și angajații să sprijine persoanele aflate în această situație extrem de dificilă. EGGER a comunicat intern un mesaj prin care informează angajații că pot face fie donații în bani către Crucea Roșie Suceava sau alte asociații sau prin donații în produse la corturile special amenajate din Rădăuți și din Suceava.

Foto: Vasile Cărare

Saptamanalul de Radauti