27/11/2020

EGGER a demarat o campanie amplă de testare PCR a angajaților săi. Până în prezent toți angajații din producție au fost testați

Scris de Unknown


Comunicat:

“O astfel de măsură ar oferi o imagine mai clară asupra numărului real total de infectări dacă ar putea fi adoptată și de alte organizații.

În urma apariției mai multor articole de presă în decursul zilei de ieri ce vizează compania noastră, EGGER a decis să ofere clarificări.

În primul rând, este foarte important de menționat că cei 39 de colegi depistați pozitiv cu COVID-19 au fost descoperiți în urma derulării unei activități ample de testare a angajaților noștri care numără un total de aproape de 850 de persoane.

EGGER a aplicat măsura testării PCR pentru angajații săi tocmai cu scopul de a-i proteja într-o măsură cât mai mare de riscul infectării. Urmărind evoluția infectărilor cu COVID-19 la nivel național, dar și local, am apreciat că printr-o testare amplă PCR putem să avem o imagine de ansamblu mai clară asupra situației și să luăm măsurile potrivite.

Numărul de cazuri pozitive din fabrica noastră este ridicat tocmai pentru că am avut o abordare pro-activă prin testarea a cât mai multe persoane. O astfel de măsură adoptată și de alte instituții de stat sau companii private cu siguranță că ar releva un număr mai ridicat al infectărilor și în rândul angajaților lor.În perioada 6 – 14 noiembrie au fost testați 566 de angajați din cei aproape 850. Rezultatele testelor au arătat infectarea a 39 persoane, toate asimptomatice (4,6% din totalul angajaților).

Deși nu există o obligație legală în acest sens, EGGER a informat Direcția de Sănătate Publică Suceava despre rezultatele acestor testări.Încă de la începutul pandemiei, au fost luate măsuri stricte de prevenție împotriva răspândirii COVID-19. Măsurile de igienizare și dezinfectare se aplică cu strictețe și în mod constant în activitățile zilnice, dar și în organizarea transportului către și de la locul de muncă.

Au fost distribuite măști de protecție și dezinfectant pentru toți angajații. Am aplicat măsura lucrului de acasă pentru toți cei a căror activitate permite. Vizitele de la terți și călătoriile în interes de serviciu sunt posibile doar în cazuri foarte urgente și necesare pentru companie. Angajații sunt informați constant prin mijloacele de comunicare internă despre măsurile pe care trebuie să le respecte.

EGGER România are aproape 850 de angajați și un impact pozitiv considerabil asupra dezvoltării economice a regiunii. În Rădăuți, sunt produse plăci de PAL brut și melaminat pentru industria mobilei, precum și plăci OSB pentru industria construcțiilor din lemn și sectorul retail. EGGER a investit cca. 500 milioane de euro în dezvoltarea unității strategice de producție din Rădăuți, într-o locație de producție complet integrată și dotată cu tehnologie de ultimă generație.”

Unknown