31/08/2023

Educatoare trimisă în judecată pentru viol și agresiune sexuală față de fetițe de 3-7 ani, declarată nevinovată de judecători

Scris de Saptamanalul de Radauti


Judecătoria Suceava a pronunțat achitări pe linie într-un delicat caz privind o educatoare de la Grădinița cu Program Normal din Bosanci acuzată că ar fi abuzată sexual trei fetițe cu vârste cuprinse între 3 și 7 ani.

Maria P. a fost achitată pentru toate cele trei infracțiuni, viol, rele tratamente aplicate minorului sau agresiune sexuală.

Judecătoria Suceava a pronunțat soluția de achitare, invocând articolul 16. alin. 1 lit. a) Cod procedură penală – fapta nu există, arată Monitorul de Suceava.  

Soluția Judecătoriei Suceava nu este definitivă și poate fi atacată cu apel de către procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava.    

Inculpata a și fost arestată preventiv trei luni de zile în acest dosar. 

Trei fetițe de la grădiniță ar fi povestit că au fost abuzate sexual în toaleta unității chiar de către educatoare. 

Două dintre fetițe sunt surori iar acuzațiile au fost înfiorătoare. 

Mai mult, în ecuație a apărut și o a treia fetiță, care a declarat și ea la rândul ei că a fost abuzată sexual.

Copii au fost consiliați psihologic și evaluați de medici legiști. 

Polițiștii și procurorii au dat de înțeles tot timpul că au un probatoriu solid deși ancheta a fost una strict secretă și nu s-au oferit detalii despre acuzare.   

Educatoarea Podolak a negat tot timpul acuzațiile și s-a declarat complet nevinovată. 

Tatăl celor două surori i-a incendiat mașina educatoarei după ce a aflat despre presupusele abuzuri care, mai nou, nu se prea confirmă.  În urma acelei incendieri a început și ancheta pentru agresiune sexuală.

Saptamanalul de Radauti