23/04/2021

După o pauză forțată de un an, Lumina Sfântă va fi adusă din nou la Suceava de la Ierusalim

Scris de Saptamanalul de Radauti


Anul acesta, Lumina Sfântă va fi adusă de la Ierusalim de Patriarhia Română, iar un avion în care se va afla o delegație condusă de un preot sucevean desemnat de Arhie­pis­­copie o va aduce de la București la Suceava. Lumina Sfântă va fi apoi împărțită conform regulilor stabilite de Arhiepiscopia Suce­vei și Rădăuților.

Consiliul Județean Suceava a anunțat că și în acest an va fi organizată aducerea Luminii Sfinte de la Ierusalim la Suceava iar aceasta se va face cu binecuvântarea Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților.

 „Lumina Sfântă va fi adusă din nou la Suceava, după o pauză de un an, în condițiile în care în 2020 acest lucru nu a fost posibil având în vedere restricțiile impuse la acea vreme ca urmare a pandemiei de coronavirus. Se continuă, astfel, inițiativa președintelui Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur. Noi am finalizat discuțiile în ceea ce privește pregătirile pe Aeroportul “Ștefan cel Mare” Suceava. Restricțiile aflate în vigoare la această dată permit aducerea Luminii Sfinte, în condițiile impuse de normele în vigoare și cu respectarea tuturor regulilor specifice situației pandemice actuale”, a declarat vicepreședintele CJ Suceava, Niculai Barbă.

În anul 2009, Lumina Sfântă a fost adusă la Suceava direct de la Ierusalim. Anul acesta, Lumina Sfântă va fi adusă de la Ierusalim de Patriarhia Română, iar un avion în care se va afla o delegație condusă de un preot sucevean desemnat de Arhiepiscopie o va aduce de la București la Suceava. Lumina Sfântă va fi apoi împărțită conform regulilor stabilite de Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților.

„Faptul că în acest an se reia aducerea Luminii Sfinte este un semnal mai mult decât îmbucurător în ceea ce privește revenirea la normalitate. Și trebuie subliniat, și aici, faptul că acum suntem în situația în care județul Suceava, la un an de la începutul pandemiei de coronavirus, se află pe ultimul loc în ceea ce privește rata de infectare cu noul coronavirus”, se mai arată în sursa citată.

Tot marți, 27 aprilie, va avea loc sfințirea troiței de la Aeroportul „Ștefan cel Mare” Suceava. Troița de la aeroport reprezintă scena Învierii Domnului și este realizată în tehnica mozaic. 

Saptamanalul de Radauti