05/07/2023

Două echipaje de poliție care au acționat în tandem au blocat o mașină plină cu țigări de contrabandă

Scris de Saptamanalul de Radauti


Captură mare de țigări realizată de polițiștii rutieri suceveni în cadrul acțiunii ”Blocada” după ce a fost luată urma unei mașini în care erau doi nemțeni care tranzitau Suceava.

Luni seară, în jurul orei 19.30, un echipaj de la Biroul Rutier Suceava  a efectuat semnalul regulamentar de oprire unui autoturism pe șoseaua de centură a municipiului Suceava, dar șoferul nu a oprit.

Cu ajutorul unui al doilea echipaj de Poliție Rutieră, care era în celălalt capăt al variantei ocolitoare, s-a reușit blocarea autoturismului suspect.

Cei doi contrabandiști au încercat să scape cu fuga pe jos și au abandonat mașina.

Polițiștii erau însă pregătiți de acțiune astfel că au trecut și de proba pedestră. Fugarii au fost urmăriţi şi imobilizați de poliţiştii rutieri. Cei doi prinși sunt un bărbat de 35 de ani şi unul de 51 de ani, ambii din localitatea Gherăești, judeţul Neamţ.

În autoturism au fost inventariate peste 11.500 pachete de ţigări, una din cele mai mari capturi din ultima perioadă ale polițiștilor rutieri.

Având în vedere cantitatea de țigări și modul de operare, polițiștii, sub coordonarea unui procuror, i-au reținut pentru 24 de ore pe cei doi.

Mai mult, a fost formulată și propunere de arestare preventivă, Judecătoria Suceava dispunând arestarea preventivă pentru 30 de zile a celor doi contrabandiști.  

Saptamanalul de Radauti