20/11/2020

Două dosare penale și amendă pentru o tânără beată, la volanul unui Q7

Scris de Florin Paiu


Un control nocturn al Poliției orașului Vicovu de Sus, efectuat în special în contextul limitării deplasării pe timp de noapte, a adus la depistarea unei tinere șoferițe care era în stare de ebrietate și nu avea drept de a conduce.

Pe 15 noiembrie, la ora 2.10 din noapte, un echipaj din cadrul Poliţiei Oraşului Vicovu de Sus, care se afla în control pe strada Calea Bucovinei, a oprit pentru control autoturismul marca Audi Q7 cu număr de înmatriculare provizoriu care se deplasa dinspre comuna Straja spre orașului Vicovu de Sus. Conducătoarea auto a prezentat actele autoturismului, precizând că celelalte documente se află la domiciliu.

Prima constatare a polițiștilor a fost că femeia nu avea asupra sa declarația pe propria răspundere privind motivele deplasării.

Întrucât emana halenă alcoolică, Elena B., în vârstă de 34 de ani, din Straja, a fost testată cu aparatul alcooltest, rezultând valoarea de 0,72 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind condusă la Spitalul Municipal Rădăuţi pentru recoltarea a două mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge. Polițiștii au mai constatat că femeia figurează ca având permisul de conducere ”REȚINUT”, deci nu avea drept de a conduce autovehicule.

Tânăra s-a ales cu dosar penal pentru „conducerea unui vehicul fără permis de conducere” și „conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe”.

Polițiștii i-au aplicat tinerei și o amendă de 500 de lei pentru deplasarea nejustificată pe timp de noapte.

Florin Paiu