06/06/2023

Copil în stare gravă după un selfie pe tren, în Gara Dărmănești

Scris de Saptamanalul de Radauti


Un copil în vârstă de 14 ani, din satul Dărmănești, a suferit arsuri pe o suprafață de peste 30% din corp și a fost transferat de urgență la Spitalul de copii Sf. Maria din Iași după ce s-a electrocutat pe un vagon cu cereale, garat în stația CFR Dărmănești.

Este, din păcate, încă un caz de victimă a prostiei numite ”selfie pe tren pentru like-uri”.

Monitorul de Suceava relatează că duminică seară polițiștii de la Serviciul Transporturi Suceava au fost alertați de faptul că un minor este căzut lângă o garnitură de marfă staționată în gara Dărmănești.

Minorul a fost preluat de la fața locului de o ambulanță SMURD de Terapie Intensivă Mobilă și dus inițial la Unitatea de Primiri Urgențe Suceava, de unde a fost transferat imediat la Iași.

Diagnosticul preliminar pus de medici a fost de arsuri pe aproximativ 30% din corp, la nivel de torace, mâini și picioare.  

Din primele cercetări ale polițiștilor rezultă că băiatul s-ar fi urcat pe unul dintre vagoane pentru a face o fotografie tip ”Selfie”. Din păcate pentru el, în acea zonă linia este încă electrificată. Băiatul a căzut de la o înălțime de 4 metri, fiind găsit la sol.

Acesta nu este primul caz de acest gen petrecut în județul Suceava.

În martie 2022, o tânără a fost găsită carbonizată, iar un tânăr a ajuns la spital, după ce cei doi s-au electrocutat în Gara Burdujeni.

Fata a fost găsită deasupra unui vagon de marfă, staționat pe linia 15.

Saptamanalul de Radauti