12/09/2023

Contrabandistul oprit la Marginea, arestat pentru transportul în valoare de peste 630.000 de lei

Scris de Saptamanalul de Radauti


Judecătoria Rădăuți a dispus, în ședința de drepturi și libertăți de marți, 12 septembrie, arestarea preventivă a lui Petrică B., tânărul din Vicovu de Jos prins în timp ce transporta o mare cantitate de țigări de contrabandă.

Tânărul a fost pus sub acuzare pentru contrabandă iar după evaluarea prejudiciului procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți au formulat propunere de arestare preventivă.

După inventariere a rezultat că tânărul transporta imensa cantitate de 39.879 pachete de țigări, mărcile MARLBORO, KENT și ROTHMANS.

Prejudiciul calculat este de peste 630.000 de lei. Așadar, aproape 130.000 de euro la un transport care cine știe de câte ori a fost repetat.

După cum am arătat anterior, luni dimineață, în jurul orei 8.30, o mașină despre care existau informații că transporta o cantitate mare de țigări de contrabandă a fost oprită la Marginea, după mobilizarea mai multor echipaje de poliție. 

La volan era în tânăr în vârstă de 33 de ani, din Vicovu de Jos, care era singur în mașină. La deschiderea mașinii s-a constatat că aceasta este plină cu baxuri de țigări

Mașina a fost condusă sub escortă la sediul Poliției Municipiului Rădăuți, unde s-a trecut la inventariere.

”Prin Serviciul de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Suceava, au fost dispuse măsuri de documentare suplimentară a cauzei, în vederea stabilirii trasabilității și a circuitului infracțional, precum și pentru identificarea tuturor persoanelor implicate

Polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, cercetările fiind continuate sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți”, se arată într-un comunicat al Inspectoratului de Poliție Județean Suceava.

Saptamanalul de Radauti