04/03/2024

Cazuri incredibile de suceveni care au dat examenele de permis de zeci de ori

Scris de Florin Paiu


După ani de zile în care la Suceava cam toată lumea a luat permisul de conducere,  prin metode mai mult sau mai puțin ortodoxe, din fericire, ca o normalizare a societății, procentul de promovabilitate din ultimii doi ani din Suceava nu depășește decât rareori 50%.

Într-o conferință de presă, prefectul Alexandru Moldovan a dat exemplul unui sucevean care a susținut proba teoretică pentru obținerea permisului de 53 de ori.

Aceeași persoană a absentat de trei ori la proba practică și de trei ori a fost respinsă.

Sunt multe cazuri de candidați care au obținut 0, 1, 2 sau 3 puncte, la proba teoretică.

Prefectul a mai dat exemplul unui sucevean în vârstă de 27 de ani care a fost respins la proba teoretică de 10 ori și a la proba practică de 12 ori, de la care a și absentat de alte 4 ori.

O femeie din județ în vârstă de 40 de ani a susținut proba practică de 8 ori. Un tânăr de 22 de ani a fost respins la proba teoretică de 8 ori, un altul de 26 de ani a picat testarea teoretică 9 ori, un altul de 19 ani a picat proba scrisă de 7 ori.

Un obiectiv al autorităților este de a ajunge mai des la școlile de șoferi, pentru a vedea cum se poate îmbunătăți calitatea actului de instruire a candidaților.

Florin Paiu