09/04/2021

„Blondu” din Straja, iertat de pușcărie după o nouă conducere fără permis și o urmărire ca-n filme

Scris de Florin Paiu


Un tânăr din comuna Straja, condamnat în trecut pentru fapte de contrabandă și implicat în urmăriri ca-n filme cu polițiștii de frontieră, a fost condamnat într-un nou dosar de conducere fără permis, legat tot de o urmărire la limită. 

Curtea de Apel Suceava a decis în ședința de vineri, 2 aprilie, ca Dănuț Ursulean, zis ”Blondu”, din Straja să achite o amendă penală de 4.000 de lei, pedeapsa fiind mult mai blândă decât ce stabilise prima instanță, Judecătoria Suceava – 6 luni în regim de detenție, plus zile de executat dintr-o condamnare anterioară.  

În aprilie 2019, Ursulean a condus un autoturism Audi A8 prin municipiul Suceava, iar un echipaj rutier a încercat să-l oprească. Fugarul a gonit cu poliţia după el până la Dănila. În timpul urmăririi, şoferul a fost înregistrat de radar cu aproximativ 200 de kilometri la oră şi a reuşit să-şi piardă urma. El a fost reperat în trafic și a doua zi, la Mărițeia Mică – Dărmănești, unde a avut loc o a doua urmărire după aceiași maşină. De această dată, Ursulean a încercat să scape cu fuga pe jos. El s-a oprit după ce unul dintre polițiști a scos pistolul și l-a somat.

Dănuţ Ursulean nu avea drept de a conduce în urma condamnărilor suferite şi era eliberat condiţionat de la finele anului 2018.

Dănuţ Ursulean, din comuna Straja, are permisul anulat de judecători încă din iulie 2013. El a fost trimis în judecată pentru contrabandă, dar şi pentru infracţiuni de conducere fără permis, majoritatea constatate în timpul unor urmăriri în trafic. Acum câțiva ani, în timp ce era urmărit de un echipaj al poliției de frontieră, pe un drum forestier, ajuns pe o pantă foarte abruptă, Ursulean a sărit pur şi simplu din maşina lăsată cu motorul pornit, autoturismul de teren luând-o la vale spre autospeciala în care se aflau poliţiştii. Aceştia din urmă au fost nevoiţi să sară şi ei din maşină, totul petrecându-se pe un drum îngust, cu maluri foarte abrupte.

Florin Paiu