26/11/2021

Amenzi de 100.000 de lei pentru că deșeurile continuă să fie duse la ”platforma închisă” de la Rădăuți

Scris de Unknown


Comisarii de la Garda Națională de Mediu – Comisariatul Județean Suceava au anunțat că au făcut un control timp de două zile la Platforma de stocare deșeuri municipale Rădăuți (amplasamentul din zona scruntari), care, la nivel oficial, este închisă de mai bine de doi ani de zile. Informațiile erau însă altele și s-au confirmat în teren.

Comisari ai Gărzii de Mediu Suceava au aplicat două amenzi de 50.000 de lei fiecare societății Servicii Comunale SA Rădăuți, gestionarul platformei.
Prima problemă constatată în teren că a fost că utilaje ale Servicii Comunale Rădăuți descărcau deșeuri amestecate pe suprafața depozitului.

S-au constatat stocări de deșeuri reciclabile și menajere în zona de la intrarea pe suprafața depozitului și eliminări recente de deșeuri menajere, reciclabile si resturi vegetale pe suprafața depozitului si taluzul acestuia”, a transmis Garda de Mediu.

Prin decizie a Agenției de Protecție a Mediului Suceava, activitatea de la această groapă de gunoi este sistată din august 2019. Mai mult, după închidere, operatorului SC Servicii Comunale i s-au impus și o serie de măsuri de mediu, adică de ecologizare. S-a constatat că groapa nu a fost închisă iar deșeurile continuă să fie duse acolo.

În consecință, în sarcina SC SERVICII COMUNALE S.A. Rădăuți s-au aplicat 2 (două) sancțiuni contravenționale principale în baza legislației specifice privind protecția mediului, respectiv o amendă în cuantum de 50.000 lei pentru nerealizarea/nefinalizarea la termen a masurilor din obligațiile de mediu stabilite de A.P.M. Suceava și o amendă în cuantum de 50.000 lei pentru desfășurarea activității de tratare a deșeurilor municipale și reciclabile pe amplasamentul depozitului de deșeuri deținut fără a deține autorizație de mediu. Totodată s-a aplicat si sancţiune contravenţională complementară- suspendarea activităţii de tratare a deșeurilor pe depozitul de deșeuri. Prin actul de control întocmit s-au impus în sarcina operatorului S.C. SERVICII COMUNALE S.A. măsuri pentru remedierea deficiențelor constatate”, a transmis Garda de Mediu Suceava.

Unknown