19/05/2023

Alunecare de teren masivă la șoseaua de centură a Sucevei, sectorul spre Pătrăuți

Scris de Saptamanalul de Radauti


O alunecare de teren majoră a devenit vizibilă pe un versant de lângă Șoseaua de centură a Sucevei, pe sectorul dinspre Zidul Morții spre Pătrăuți, pe partea stângă, înainte de primul pod. Alunecarea a angrenat deja distrugerea șanțului drumului și înaintarea alunecării spre acostament.

Momentan, siguranța traficului nu este pusă în pericol însă se va interveni provizoriu pentru îndepărtarea materialului desprins.

Va fi nevoie apoi de o expertiză tehnică care să stabilească ce soluție este necesară pentru a opri acest fenomen care, se știe, odată început nu se oprește natural.

Redăm comunicatul transmis de Direcția Regională de Drumuri și Poduri Iași, ca primă reacție la această problemă:

O alunecare de teren s-a activat pe Varianta Ocolitoare Suceava (VO 2P), între km 9+120 – km 9+156, stânga. Urmare a acestui fenomen, taluzul s-a surpat pe o lungime de aproximativ 320 mp, angrenând distrugerea șanțului pavat pe o lungime de 25m și înaintarea spre acostament cu 0,7 m.

Momentan, degradarea este sub observație și nu prezintă risc pentru siguranța circulației.

Ca măsuri de urgență, Secția Drumuri Naționale Suceava a semnalizat zona, urmând ca în perioada următoare să se intervină cu lucrări de îndepărtare a materialului desprins.

Concomitent, DRDP Iași va demara procedurile pentru efectuarea unei expertize tehnice, care va stabili soluția de consolidare a sectorului de drum. Circulați cu atenție!

Saptamanalul de Radauti