24/06/2021

Accident rutier între o mașină și o căruță: Un tânăr a fost rănit grav

Scris de Florin Paiu


Un grav accident rutier s-a produs miercuri noapte, la Vicovu de Sus.

Un autoturism a acroșat violent o căruță condusă de un tânăr în vârstă de 27 de ani. Pompierii militari au fost alertați la ora 23.40, când au fost anunțați că s-a produs un accident pe raza satului Bivolărie, orașul Vicovu de Sus.

La fața locului s-a constatat că un autoturism a intrat în coliziune cu un atelaj hipo, iar în urma accidentului conducătorul atelajului a suferit multiple traumatisme, fiind găsit în stare de inconștiență. Tânărul în vârstă de 27 de ani a fost transportat la Spitalul Municipal Rădăuți.

Pompierii militari au intervenit la locul accidentului cu o autospecială pentru descarcerare și o ambulanță SMURD, cu sprijinul unui echipaj al Serviciului de Ambulanță Județean.

Cu privire la accident, cercetările poliție indică faptul că tânărul de 27 de ani, din Vicovu de Sus, care conducea atelajul hipo, aflându-se în parcarea de lângă Școala din Bivolărie, a ieșit pe drumul principal, cu intenția de a schimba sensul de mers, spre Putna, dar nu s-a asigurat corespunzător, fiind acroșat din lateral de un autoturism Audi A6, condus de un tânăr în vârstă de 21 de ani, din Straja, pe direcția dinspre Vicovu de Jos spre Putna.

Șoferul a fost verificat cu etilotestul, rezultând că nu era băut. Din cauza stării de sănătate, căruțașul nu a putut fi testat pe loc, dar i s-a recoltat o probă biologică de sânge. Polițiștii au verificat și șoferul și actele mașinii, constatând lipsa ITP și a RCA. Șoferul a încasat pentru aceste abateri amenzi de 1.000 de lei, respectiv 1.305 lei.

Florin Paiu