16/12/2020

Accident pe trecerea de pietoni, marți seară, în Rădăuți

Scris de Florin Cotos


Un bărbat în vârstă de 46 de ani, din municipiul Rădăuți, a ajuns, în seara zilei de marți, 15 decembrie, de pe stradă la spital, după ce a fost acroșat de o mașină pe trecerea de pietoni. Bărbatul lovit de mașină era în stare avansată de ebrietate, au constatat atât medicii, cât și polițiștii care au vrut să-l verifice cu etilotestul.

Din primele cercetări ale polițiștilor rădăuțeni rezultă însă că pietonul s-a angajat regulamentar în traversare, iar șoferul nu i-a acordat prioritate. Din cercetările poliției rezultă că un șofer în vârstă de 40 de ani, din Frătăuții Noi, Constantin M., aflat la volanul unui Ford pe strada 1 mai din Rădăuți, cu care circula din direcția centru către comuna Frătăuții Vechi, ajuns la trecerea de pietoni, nu a acordat prioritate de trecere lui Dan I., în vârstă de 46 de ani, din Rădăuți, care se angajase în traversarea străzii din dreapta sa, în mod regulamentar, pe locul marcat. Pietonul a fost acroșat cu partea laterală dreapta a mașinii, deși conducătorul auto a încercat să-l evite virând la stânga, ajungând pe contrasens.Pietonul a fost preluat de o ambulanță cu un hematom occipital și a ajuns la Spitalul municipal Rădăuți, după care a fost transferat la Spitalul Județean Suceava. Șoferul implicat în accident a fost verificat cu etilotetsul, rezultând alcoolemie 0. Din cauza stării avansate de ebrietate, pietonul nu a putut fi testat cu aparatul alcooltest dar i s-au prelevat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Poliția municipiului Rădăuți a deschis un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „vătămare corporală din culpă” și continuă cercetările, pentru a stabili dinamica exactă a producerii accidentului.

Florin Cotos