17/09/2024

Tânăr din Dornești, prins în trafic cu o autoutilitară cu 2 tone de motorină fără proveniență

Scris de Saptamanalul de Radauti


La o lună și jumătate după ce doi indivizi din Dornești au fost arestați după ce au furat 783 de litri de motorină dintr-un vagon cisternă și l-au luat la bătaie pe agentul de pază care i-a surprins în flagrant, luni, 16 septembrie, în jurul orei 12.20, polițiștii din cadrul Secției 3 poliție Rurală Marginea, care acționau pe raza comunei Dornești, au oprit în trafic o autoutilitară Mercedes Benz despre care aveau date că transportă carburant de contrabandă.

La volanul autovehiculului a fost identificat un tânăr în vârstă de 20 ani, din localitatea Dornești.

În interiorul autoutilitarei au fost identificate două recipiente de plastic de 1000 litri fiecare și 5 recipiente din plastic cu volum 35 litri, toate pline cu motorină.

”Cu privire la conținutul recipientelor, șoferul a declarat faptul că în interiorul acestora s-ar regăsi motorină, fără a putea prezenta documente privind proveniența legală a încărcăturii și documente de transport”, se arată într-un comunicat al Inspectoratului de Poliție Județean Suceava.

Polițiștii din cadrul Secției Poliție Rurală Marginea au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ,,contrabandă” și au confiscat cantitatea de 2 tone de motorină, dispunând totodată indisponibilizarea autoutilitarei în valoare de circa 10.000 Euro.

Există suspiciuni și date că și această motorină provine de furt din vagoane cisternă din Gara Dornești.

Și în acest caz, cel implicat în afacerea cu motorină este din numeroasa familie Bucevschi din Dornești, aflată și în atenția DIICOT pentru trafic și furt de motorină.

Ancheta este continuată sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți.

Saptamanalul de Radauti