23/08/2024

Sexagenar arestat la Rădăuți pentru că și-ar fi legat și violat soția

Scris de Saptamanalul de Radauti


Judecătoria Rădăuți a dispus în ședința de vineri, 23 august, arestarea preventivă a unui bărbat din Frătăuții Noi, acuzat de viol asupra soției sale. Cazul șochează din toate punctele de vedere, de la faptul că victima este soția, până la violența faptei și vârsta inculpatului, în jur de 64 de ani

”Pe 21 august, în intervalul orar 12.00 -17.30, în timp ce se afla la imobilul de pe raza comunei Frătăuții Noi, sat Costișa, într-o anexă gospodărească, fiind în stare de ebrietate, a imobilizat-o pe soția sa de care este despărţit în fapt, folosindu-se de o bandă textilă (chingă) și a legat-o de membrele superioare de un gard din lemn, iar apoi s-a folosit de un cuțit și de o lanternă de protecție cu arc electric (electroșoc) și a constrâns-o pe victimă să întrețină raporturi sexuale normale, orale și anale cu acesta, iar apoi, după ce persoana vătămată a reușit să scape, a urmărit-o cu autoturismul proprietate personală, având asupra sa un cuțit și a amenințat-o cu moartea creându-i persoanei vătămate o stare vădită de temere”, rezultă din ancheta procurorilor rădăuțeni.

Inculpatul a și condus beat în urmărirea soției.

Oprit de un echipaj al Secției de Poliței Rurale Gălănești, bărbatul avea o concentrația de 1,04 mg/l alcool pur în aerul expirat. Probele de sânge au indicat ulterior alcoolemia de 1,88 la mie, proba I, respectiv 1,71 la mie, proba II.

Inculpatul se declară nevinovat și susține că a fost vorba de un act consimțit între soți.

Cei doi nu sunt despărțiți oficial dar în fapt nu mai locuiau în același imobil, fiind în conflict deschis.

Cert este că procurorii l-au pus sub acuzare pentru viol și conducere sub influența alcoolului iar prima instanță cel puțin a considerat că se impune arestarea preventivă pentru 30 de zile.

Evident, sexagenarul se bucură de prezumția de nevinovăție, până la o sentință definitivă a judecătorilor.

 

 

 

 

 

 

Saptamanalul de Radauti