09/08/2024

Soț agresiv cu repetiție, reținut în arest și apoi plasat sub control judiciar de procurorii rădăuțeni

Scris de Saptamanalul de Radauti


Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți au anunțat că au luat măsura reținerii pentru 24 de ore față de un inculpat care și-a agresat soția, prin aceasta încălcând măsurile dispuse de instanța de judecată, în cadrul unui ordin de protecție.

Procurorii au constatat în cazul inculpatului F.D. „încălcarea măsurilor dispuse prin ordinul de protecție” constând în aceea că la data de 31.07.2024, în jurul orei 15:30, a încălcat măsurile dispuse prin Ordinul de protecție emis împotriva sa de către Judecătoria Rădăuți, prin aceea că s-a apropiat nejustificat la o distanță mai mică de 50 de metri de persoana vătămată F.A., respectiv cu intenţie, a mers în drumul public din faţa domiciliului acesteia și a provocat scandal, proferând cuvinte şi expresii jignitoare la adresa ei.

Mai mult, cu aceeași ocazie, bărbatul a exercitat și violențe fizice asupra soţiei sale.

Bărbatul este acuzat că a îmbrâncit-o şi a prins-o violent cu mâna de gură pe femeie și a strâns-o, provocându-i  leziuni care necesită 3-4 zile de îngrijiri medicale dar mai ales o puternică stare de temere.

În aceste condiții, inculpatul s-a ales cu două capete de acuzare, respectiv infracțiunile de „încălcarea măsurilor dispuse prin ordinul de protecție” și ”violență în familie”.

După 24 de ore de arest, procurorul de caz a dispus măsura controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile față de inculpatul F.D., care a revenit așadar în libertate.

 

Saptamanalul de Radauti