02/08/2024

Sucevenii adună medalie după medalie la probele de canotaj de la Jocurile Olimpice

Scris de Saptamanalul de Radauti


Zilele de 1 și 2 august au adus rezultate mari pentru canotajul românesc la Jocurile Olimpice de la Paris.

Cum sucevenii sunt majoritari în bărcile care au ajuns în finale, au început să se adune și medaliile pentru aceștia.

Astfel, doi canotori suceveni sunt medaliați olimpic după ziua de joi, 1 august, de la Jocurile Olimpice de la Paris.
Marea surpriză a fost barca de dublu vâsle masculin a României, formată din suceveanul Andrei Cornea (din Broșteni) și gorjeanul Marian Enache. Cei doi au obținut medalia de aur deși nu erau favoriții cursei.

Echipajul Ancuța Bodnar și Simona Radiș, la dublu vâsle feminin, a terminat finala pe poziția secundă, la doar 24 de sutimi distanță de medalia de aur, care a revenit fetelor din Noua Zeelandă.

Echipajul din care face parte suceveanca Ancuța Bodnar era favorit la medalia de aur, însă fără discuție și bronzul olimpic este o mare performanță.

În cadrul finalelor la canotaj din ziua de vineri, 2 august, de la Jocurile Olimpice de la Paris, echipajele care au reprezentat România au obținut două noi medalii.

Trei sucevence au obținut medalii de bronz în această zi.

Astfel, în proba de dublu vâsle, sucevencele Gianina van Groningen (fostă Beleagă) și Ionela Cozmiuc au obținut medalia de argint, fiind devansate doar de echipajul Marii Britanii.

Și suceveanca Roxana Anghel alături de nemțeanca Ioana Vrînceanu, la dublu rame, au reușit să cucerească medalia de argint la dublu vâsle la Jocurile Olimpice de la Paris.

 

 

Saptamanalul de Radauti