15/11/2021

Rădăuțenii au rămas din nou fără apă caldă și căldură

Scris de Florin Paiu


Cele 4.200 de locuințe din municipiul Rădăuți racordate la sistemul centralizat au rămas din nou fără apă caldă și căldură, în cursul zilei de luni, 15 noiembrie.

Mii de familii, peste 100 de agenți economici, dar și mai multe instituții publice sunt din nou într-o situație delicată.
În Rădăuți, temperaturile nocturne au coborât sub pragul de îngheț, în timp ce ziua nu au trecut de 6-7 grade Celsius. Așadar, de luni noapte, frigul se va resimți deja în case.

Datoria Nord Gaz este de 3.300.000 de lei, cel puțin cea recunoscută de Primăria municipiului Rădăuți. Asta după acoperirea a 1,5 milioane de lei, bani care sunt alocați de Guvernul României în contul unor subvenții.
Nord Gaz revendică și penalități de peste 2 milioane de lei, pentru această sumă fiind un litigiu în instanță. Această datorie nu este recunoscută de Primăria municipiului Rădăuți.

Anunțul privind întreruperea furnizării căldurii și a apei calde a fost făcut chiar de primarul municipiului Rădăuți, Bogdan Loghin.
În urma unui schimb intens de adrese, furnizorul a decis să sisteze alimentarea cu gaz metan până la plata integrală a datoriei. Asta după ce luase și vineri această decizie, după care s-a revenit asupra ei.

Pentru că primăria nu are fondurile necesare stingerii datoriei s-a înaintat o adresă la Guvern, de unde se speră că ar putea veni banii pentru plata restanțelor către furnizorul de gaz metan.

Florin Paiu