21/06/2021

Urmașul lui „Ștefan cel Mare” de la Dornești pus în libertate, sub control judiciar

Scris de Florin Paiu


Urmașul lui Ștefan cel Mare” de la Dornești, bărbatul care refuză cu orice chip să se supună legilor din România și se urcă la volan fără a avea permis de conducere și fără a înmatricula mașina, având plăcuțele inscripționate cu numele său, a petrecut doar 24 de ore în arest, după care a fost plasat sub control judiciar.

La expirarea ordonanței, acesta a fost pus în libertate, sub măsura controlului judiciar. Chiar dacă a comis infracțiunile în mod asumat și repetat, acesta a ispășit deja pedeapsa pentru faptele pentru care a fost trimis în judecată, iar dosarele noi nu sunt încă trimise în instanță.
Măsura controlului judiciar este însoțită de obligații și restricții, astfel că dacă bărbatul va mai fi prins la volan se va constata încălcarea controlului judiciar și se va putea înlocui această măsură cu arestul preventiv. Având în vedere ce s-a întâmplat până acum, pare puțin probabil ca bărbatul să fie „impresionat” de controlul judiciar.

Cornel Cernoschi, în vârstă de 42 de ani, a ispășit opt luni de închisoare pentru aceleași infracțiuni (conducere fără permis și conducerea unui vehicul neînmatriculat) fiind eliberat la începutul acestui an. Bărbatul a mai fost prins de atunci la volan, cu aceeași mașină, cel puțin de două ori.
Ultima oară a fost prins la volan joi, 17 iunie, în jurul orei 20.00, când un echipaj de la Secția Rurală Gălănești, aflat în supraveghere trafic pe raza satului Costișa, comuna Frătăuții, Noi, a dat din nou pe drumul din sat de mașina cu plăcuțe cu numele „Cornel Cernoschi”.

Conducătorul auto s-a conformat semnalelor regulamentare de oprire și a oprit autovehiculului pe partea dreaptă a drumului comunal. Polițiștii l-au identificat la volanul autovehiculului pe Cornel Cernoschi, de 42 ani, din comuna Dornești, care a înmânat agenților de poliție mai multe documente xerox, declarând verbal faptul că nu deține documentele originale ale sale și nici ale autoturismului pe care îl conduce.
Bărbatul are permisul de conducere anulat iar mașina este radiată din circulație din anul 2018, au indicat bazele de date.

Cornel Cernoschi susține că numerele cu numele său puse pe maşină sunt legale şi au fost emise de autorităţile „Statului paralel”, pe care el îl conduce „în calitate de împărat, domnitor, preşedinte, suveran, proletar”.
Suceveanul se revendică membru în organizaţia „Suveranilor”, care contestă orânduirea din România. Mişcarea se opune statului, indiferent de forma acestuia. Ideologia “suveranilor” este un amestec de credinţe în drepturile proprietarilor de pământuri, cu precepte din Biblie. Ideea principală a acestora este de a nu trăi sub controlul unui stat ce încearcă să controleze diverse aspecte din viaţa omului de rând.

Florin Paiu