03/05/2020

175 de mămici au adus pe lume copii sănătoși, la Spitalul Rădăuți, de la instaurarea stării de urgență

Scris de Daniel Rosu


Spitalul municipal Rădăuți a preluat foarte multe cazuri de gravide care trebuiau să nască în ultima perioadă, după instaurarea stării de urgență, din cauza bine cunoscutelor probleme provocate de coronavirus la Spitalul Județean.
Cu toate acestea, până la cazul de joi dimineață al mamei transferate cu elicopterul Ia Iași, pentru că necesita o operație complexă, de urgență, restul cazurilor au fost gestionate fără probleme, susține managerul Spitalului municipal Rădăuți, Traian Andronachi:
”Din toate cele 175 de mămici care au născut aici de când a fost instituită starea de urgență, la nici un copil nu am avut probleme, la fel și în cazul mămicilor. De aceea putem spune, chiar cu mândrie, că la Maternitatea Spitalului Rădăuți nu avem nici un caz de coronavirus confirmat la nou-născuți. Aceasta înseamnă încă o dată că spitalul rădăuțean își face treaba așa cum trebuie, iar meritul aparține în totalitate întregii echipe, începând cu medicul care coordonează activitatea în secție și răspunde de caz, până la personalul tehnic, de întreținere, fie că e vorba de inginer, electrician sau instalator… ”, a declarat managerul pentru Monitorul de Suceava.

Daniel Rosu