18/05/2023

1.000 de comprimate dopante de mare risc, găsite într-un microbuz în Vama Siret 

Scris de Saptamanalul de Radauti


Un bărbat în vârstă de 44 de ani, cu dublă cetățenie româno-ucraineană, a fost depistat în timp ce aducea dinspre Ucraina  1.000 comprimate ce fac parte din categoria substanțelor dopante de mare risc.

Miercuri, în jurul orei 11.15, în Punctul de Trecere a Frontierei Siret s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de frontieră, pe sensul de intrare în România, un bărbat la volanul unui microbuz Renault care avea ca traseu declarat ruta Ucraina – Anglia.

Echipa comună de control formată din polițiști de frontieră și lucrători vamali a descoperit în bagajele personale ale bărbatului în vârstă de 44 de ani mai multe cutii cu pastile care erau bine ascunse. După verificări s-a stabilit că este vorba de substanțe dopante de mare risc. 

În bagajele aceluiași bărbat s-au mai găsit și 67 pachete de țigări de proveniență ucraineană, pentru care șoferul nu a putut prezenta documente justificative

Comprimatele, evaluate la 13.000 lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

Pentru trecerea prin vamă de substanțe interzise, inspectorii vamali au aplicat o amendă de 5.000 de lei.

Cetățean ucrainean s-a ales și cu un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de introducere sau scoatere din țară, precum și importul ori exportul de substanțe dopante de risc sau cu grad mare de risc sau produse ce conțin substanțe dopante de risc sau cu grad mare de risc, fără autorizație, emisă de autoritățile competente.

Saptamanalul de Radauti